torsdag 2. juli 2015

Syk Kjærlighet - Identitet/Image, 2. Versjon (1985)

Som jeg ved flere anledninger har kunnet vise, så sitter jeg inne med en del kunnskap om de aller fleste artistene jeg har skrevet om, inkludert de mer marginale og glemte artistene. Av og til må jeg dog innrømme nederlaget; om bandet Syk Kjærlighet vet jeg så å si ingenting; imidlertid er det alltid flott å få hjelp fra andre, slik at horisonten utvides og livet blir bedre.

Syk Kjærlighet var et band med sitt utspring i ungdomshuset UFFA i Trondheim, der de vokste ut av restene av Kjærnefamilien. Primus motor var Guttorm Nordø, en rimelig hardcore aktivist/estetiker i byens anarkistmiljø. Bandet var beslektet med en del andre band fra perioden, blant annet Det Glade Vanvidd, Angor Wat og Israelvis. Koblingen mellom disse bandene er Viggo Mastad, som her fungerte som gitarist. Andre medlemmer var Anders Erga, Jens-Petter Wiig og Åge Utnes, i tillegg til "Trond", "Pernille" og "Hilde", som tydeligvis ikke hadde etternavn. Bandet gav ut to versjoner av kassetten Identitet/Image (dagens post omhandler nr. 2), i tillegg til en splitkassett med Det Glade Vanvidd. Nordø endte opp som anerkjent kunstner (visstnok Norges første gatekunstner), mens andre medlemmer var innom Angor Wat og MessAge. Annet enn dette vet jeg ikke, og jeg skal dermed ikke uttale meg mer om bandets historie.

Musikken er en interessant blanding av hardcoretendensene som stadig ble tydeligere i Trondheim via band som Angor Wat og en eksperimentell, halvindustriell lyd preget av sampling, rytmebokser og støy. Åpningslåten Propaganda er et godt eksempel, delt mellom støyende radiopartier og relativt hard gitarriffing. Jevnt over veksler det mellom støy, lek og pønk, godt eksemplifisert via de korte vignettene Camelia Assassin og Glade Dager, der et billig orgel spiller en sørgmodig sirkusmelodi og skaper en pause mellom de hardere slagene. Andre steder finnes opptak av tyske og franske stemmer, sannsynligvis venstrevridde greier som Baader-Meinhof og denslags, lagt over drivende musikk. Social Act er en rimelig fengende pønklåt med kvinnelig vokal, og et høydepunkt på kassetten. Mer enn noe annet er dette et spennende innblikk i musikklivet på UFFA og i Trondheims undergrunn - spørsmålet er nå hvordan første utgave av kassetten låter!

Syk Kjærlighet - Identitet/Image - 2. Versjon

01: Propaganda
02: C. Palach (Babypunk A Gogo)
03: Back In Action
04: First Act
05: Camelia Assassin
06: Glade Dager
07: Spass Guerilla
08: Social Act
09: Chere Caroline
10: Notca Ni Kcab

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar